Fordele ved ansvarlig solbadning:

Hvorfor solbadning?
Ifølge flere videnskabelige undersøgelser, er der stærke tegn på, at en solbehandling har flere fordele for dig og din krop end blot at give din hud en sund farve. Da mange af disse fordele ved ultraviolet lys er underbelyst, vil vi her informere dig om de positive virkninger ved ansvarlig solbadning.

1. Modtag Vitamin D!
Ansvarlig solbadning øger dit naturlige niveau af D-vitamin, som produceres af kroppen, når huden udsættes for ultraviolet lys. D-vitamin er bevist at tilbyde beskyttelse mod Inflammatorisk tarm sygdomme (IBD), og ifølge forskerne reducerer risikoen for at udvikle sukkersyge og multipel sklerose (MS).

2. Forbedre knoglestruktur!
Den vitamin D der bliver produceret i løbet af en solbehandling, hjælper kroppen til at optage kalk. Calcium styrker dine tænder og knogler og bidrager til at reducere risikoen for osteoporose og unødvendige knoglebrud.

3. Reducere hjertesygdomme!
Der er stærke tegn på, at ansvarlig solbadning øger den samlede metabolisme, som får kolesterol niveauet og blodtrykket til at falde. Dette indikere også, at hjertet vil være i stand til at pumpe mere blod, som vil mindske risikoen for at modtage et slagtilfælde.

4. Få det godt!
Ansvarlig solbadning kan bruges som anti-depressive behandling, da det øger følelsen af velvære. Det øger serotonin niveauet, kroppens glad hormon. Varmen afslapper kroppen og sindet, og er derfor et glimrende redskab mod stress og udmattelse.
 
5. Hjælp til at tabe sig!
Højere niveau af serotonin i din krop, er ikke kun for at du skal føle dig
lykkelig, men det undertrykker også appetitten, så vil du spise mindre i varmere vejr og efter en solbehandling.

6. Nedsætte risikoen for kræftsygdomme!
Selv om overforbrug af sol øger risikoen for hudkræft, kan D-vitamin
fra sollys faktisk bidrage i væsentlig grad til at reducere din risiko for andre former for kræft, som brystkræft og tyktarmskræft.

7. Forberede sig til sommer!
En solbrun hud er kroppens egen beskyttelses mekanisme til at
begrænse risikoen for overeksponering af solen i løbet af sommeren og ved udendørssport.

8. Lindre smerter!
Ansvarlig solbadning gør musklerne mere fleksible og letter stivhed, som derved virker smertelindrende i tilfælde af gigt og muskelsmerter.

9. Boost dit immunforsvar!
Ansvarlig solbadning stimulerer produktionen af hvide blodlegemer der bekæmper bakterier og vira og forbedre immunsystemet betydeligt.

10. Kurerer hudlidelser!
Ansvarlig solbadning anvendes til behandling af hudsygdomme som
psoriasis, visse allergi typer og akne.

 

[Til forsiden]